Gazivoda ubijen sa 14 hitaca iz heklera, saslušano više osoba
Andrija Gazivoda

Gazivoda ubijen sa 14 hitaca iz heklera, saslušano više osoba

Andrija Gazivoda (31) sa Cetinja ubijen je iz heklera u ponedjeljak veče oko 20.50 časova na Cetinju ispred teretane koja se nalazi u sklopu Sportskog centra „Lovćen“.

Na njega je pucano iz neposredne blizine, ali nije poznato da li je napadač bio sam i da li je koristio vozilo. Ubica je ispalio 15 hitaca, a Gazivodu je pogodilo 14 metaka. To su prvi rezultati istrage o ubistvu Cetinjanina za kojeg istražitelji vjeruju da je bio u prijateljskim relacijama sa osobama iz kavačke kriminalne grupe.

Inspektorima i tužiocima dodatno otežava istragu to što dio gdje je Gazivoda stradao nije pokriven nadzornim kamerama, tako da će o zločinu istražitelji morati da se informišu operativno i uz analizu posrednih tragova. Andrija Gazivoda se bavio podvodnim ribolovom, predstavljao je Crnu Goru na takmičenjima u inostranstvu i bio je aktivni borac protiv krivolova.

Nakon preksinoćnog ubistva Cetinjanina policija je na informativni razgovor privela desetak osoba za koje sumnja da mogu imati veze sa ovim krivičnim djelom, saznaju Dnevne novine.

Navodno, Gazivoda je bio dio grupe Mitra Markovića, koji je nedavno deportovan u Crnu Goru iz Hrvatske.

Marković se sumnjiči za učešće u ubistvu Bogdana Milica i ranjavanje tri osobe 11. juna prošle godine na Cetinju.

Takođe, prema policijskim spisima, Gazivoda je bio blizak Janku i Nikoli Kršikapi, kod kojih je policija prije pet dana pronašla zolju i automatsku pušku.

Prema nezvaničnim informacijama, Gazivoda je bio blizak i sa Vukanom Vujačićem i Igorom Mašanovićem, koji su optuženi da su zajedno sa Mariom Miloševićem ubili Radomira Đuričkovića 2016. godine.

Gazivoda se bavio podvodnim ribolovom i sportskim ronjenjem, a bio je jedan od najboljih takmičara, podvodnih ribolovaca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.