Opada broj zaraženih korona virusom, a raste preminulih
Ilustracija

Kina

Opada broj zaraženih korona virusom, a raste preminulih

Broj preminulih od novog koronavirusa u centralnoj kineskoj provinciji Hubei danas je porastao za 132 i dostigao je cifru od 1.921.

U saopštenju se dodaje da su zabilježena 1.693 nova slučaja oboljevanja u toj provinciji, epicentru epidemije, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 61.682.

Rojters navodi da je broj novih potvrđenih slučajeva koronavirusa u Hubeiju najmanji od 11. februara i da je drugi dan zaredom manji od 2.000.

Najviše smrtnih slučajeva bilo je u glavnom gradu provincije Vuhanu, za koji se vkeruje da je u njemu počelo širenje bolesti.

U Vuhanu je prijavljeno 116 novih smrtnih slučajeva, a u tom gradu je do sada od koronavirusaumrlo 1.497 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.