Milanović na inauguraciji citirao stih EKV: Ovo je kuća za nas (VIDEO)
Zoran Milanović, Foto: Beta

Milanović na inauguraciji citirao stih EKV: Ovo je kuća za nas (VIDEO)

Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović u svom prvom govoru nakon što je položio zakletvu, slučajno ili ne, citirao je stihove pjesme poznatog beogradskog benda "Ekatarina Velika".

Zoran Milanović je postao peti predsjednik Republike Hrvatske, a na kraju svog govora poručio je da svaki čovjek u Hrvatskoj mora dobiti priliku da pronađe svoj put i svoje mjesto i da dostojanstveno i mirno živi od svog poštenog rada, prenosi RTS.

"Ovo je kuća za nas, za sve nas – za one koji smo tu, za generacije koje dolaze i za one koje će se vratiti svojoj kući. Hvala vam, živjeli i živjela Republika Hrvatska", završio je svoj govor Milanović.

Slučajno ili ne, riječi "ovo je kuća za nas" identične su stihu iz poznate pjesme "Zemlja" kultnog beogradskog benda "Ekatarina Velika".

Riječ je o prvoj pjesmi na albumu "Ljubav" koji je objavljen 1987. godine, a smatra se jednom od najboljih albuma na ovim prostorima.

Pokojni frontmen EKV-a Milan Mladenović inače je rođen u Zagrebu, a u glavnom gradu Hrvatske dobio je i ulicu sa svojim imenom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.