Identifikovani osumnjičeni za paljenje zastave u Budvi, zadržavanje 72 sata(VIDEO)
Zastava nakon paljenja, foto: UP

Identifikovani osumnjičeni za paljenje zastave u Budvi, zadržavanje 72 sata(VIDEO)

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odredilo je zadržavanje tri lica (R.I, Š.N. i Š.M), zbog postojanja osnova sumnje da su 16. februara u Budvi zapalili državnu zastavu Crne Gore.

Osumnjičenima se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela Povreda ugleda Crne Gore", saopštilo je Osnovno državno tužilaštvo iz Kotora.

16.februara oko 30 minta nakon ponoći Dežurna služba Centra bezbjednosti Budva obaviještena je da je zapaljena zastava države Crne Gore koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala u blizini rta Zavala, saopštio je Vesko Nedović, rukovodilac Jedinice za opšti krimnalitet u Centru bezbjednosti Budva.

Nedović je istakao da su odmah po prijemu obavještenja na lice mjesta su izašli službenici Centra bezbjednosti Budva koji su ustanovili da je zastava spuštena sa jarbola i zapaljena.

"O predmetnom događaju upoznat je nadležni državni tužilac u Kotoru po čijem nalogu su službenici Centra bezbjednosti Budva izršili uviđaj i naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na rasvetljavanju predmetnog događaja i identifikaciji izvršilaca.

Odmah nakon izrvšenog uviđaja službenici Centra bezbjednosti Budva preduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije i pronalaska izvršilaca predmetenog događaja. Pomenute mjere i radnje koje su preduzimali službenici CB Budva rezultirale su identifikacijom osumnjičenih lica, a radi se o licima I.R. (30) iz Plava, N.Š. (26)  godina iz Andrijevice, i M.Š. (25) godina iz Danilovgrada", kazao je Nedović.

U vezi navedenog upoznat je nadležni državni tužilac u Kotoru, po čijem nalogu su pomenuta lica lišena slobode dana 18. februara u jedan sat i 20 minuta" zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo povreda ugleda Crne Gore iz člana 198 KZCG".

"Imenovani su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru 18.02.2020.godine u 9 časova na dalju nadležnost i postupanje", kazao je Nedović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.