Još 88 zaraženo korona virusom na kruzeru
"Dajamond Prinses"

Još 88 zaraženo korona virusom na kruzeru "Dajamond Prinses"

U novoj turi testova obavljenih na 681 osobi na kruzeru "Dajamond Prinses" koje se nalaze u karantinu u Japanu ustanovljeno je 88 novih slučajeva oboljelih, saopštilo je danas japansko Ministarstvo zdravlja, javlja AFP.

Time se dolazi do 542 ukupno zaražena na brodu izolovanom u luci kod Jokohame, od 3.700 putnika i članova posade koji su prvobitno bili na njemu,prenosi Radio Slobodna Evropa.

Rezultati drugih testova se kasnije očekuju.

Brod se od početka mjeseca nalazi u luci u Jokohami pošto je jedan putnik koji je izašao u Hongkongu testiran pozitivno na virus korona. Na tom brodu je najveće žarište zaraze novog virusa van Kine.

Sa tog broda su Amerikanci juče evakuisali svojih 300 državljana, a Velika Britanija objavila je danas da želi što prije da evakuiše svojih 74 državljana. Više drugih zemalja je takođe najavilo da žele da evakuišu svoje građane sa tog kruzera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.