Perišić izabran za lidera Srpske alternative
Svetislav Perišić

Ministarstvu javne uprave predata dokumentacija za upis u registar političkih partija

Perišić izabran za lidera Srpske alternative

Ministarstvu javne uprave predata je sva neophodna dokumentacija za upis Srpske alternative u registar političkih partija u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, za predsjednika partije, čiji je skraćeni naziv SRPSKA, a sjedište u Podgorici, izabran je Svetislav Perišić, nekadašnji funkcioner Demokratskog fronta iz Bijelog Polja.

"Srpska alternativa, priznaje Crnu Goru kao nezavisnu državu i članicu NATO saveza, poštuje državna obilježja: grb, zastavu i himnu, te podržava njene spoljnopolitičke prioritete", naveli su iz te partije.

Kako su kazali , osnovni cilj nastanka Srpske alternative je integrisanje Srba u pravni, politički i ekonomski sistem Crne Gore i ulazak srpskog kao konstitutivnog naroda u vlast i sve institucije sistema.

"Neodgovornom dosadašnjom politikom većine srpskih političkih predstavnika u Crnoj Gori - profesionalnih opozicionara, Srbi se ne svojom krivicom nalaze na dalekoj periferiji političke moći i bilo kakvog odlučivanja, pa je mijenjanje te realnosti glavni prioritet u djelovanju Srpske alteranative. Crna Gora je domovina svih nas, bez obzira na vjeru, naciju i političko i svako drugo opredjeljenje i ljubav prema državi treba da nas okupi da zajednički radimo na stavaranju uslova za bolji život u njoj. SRPSKA pozdravlja početak dijaloga između predstavnika Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko - primorske o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, želeći da se što prije postigne obostrano prihvatljivo rješenje, koje će dovesti do smirivanja tenzija u zemlji", zaključili su iz ove partije.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.