Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa raste: Umro i direktor bolnice u Vuhanu
Foto: Tanjug/AP

Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa raste: Umro i direktor bolnice u Vuhanu

Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa porastao je na 1.873. Među umrlima je i direktor bolnice u Vuhanu, neurohirurg Liu Ziming.

Broj preminulih van Kine je pet, dok je zaraženo oko 73.000 osoba širom svijeta, prenosi CNN.

On je prvi direktor bolnice koji je preminuo od te bolesti.

Liu Žiming, direktor Vuhan Vučang bolnice, preminuo je u 10.30 po lokalnom vremenu, prenio je CNN. Ranije je od koronavirusa preminuo Li Venliang, kineski doktor koji je prvi upozorio na opasnost od koronavirusa, a više hiljada je oboljelo.

Gardijan danas piše da je prošle nedjelje u četvrtak preminuo i bivši direktor bolnice u gradu Ezhou, u provinciji Hubei. Njegovu smrt je potvrdila medicinska sestra koja radi u toj bolnici.

Kako se navodi, Kina će označiti kao mučenike zdravstvene radnike koji su preminuli u borbi protiv koronavirusa.

U međuvremenu, otkriveno je još 99 slučajeva na kruzeru Dajmond princes usidrenom u Japanu, SAD su evakuisale 300 svojih državljana, a isto planiraju Kanada, Hongkong i Italija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.