Rama: Pomoć skupljena za  obnovu Albanije od zemljotresa premašuje sva očekivanja
Ilustracija

Na donatorskoj konferenciji prikupljeno 1,15 milijardi eura

Rama: Pomoć skupljena za obnovu Albanije od zemljotresa premašuje sva očekivanja

Albanski premijer Edi Rama rekao je da je suma za obnovu njegove zemlje poslije novembarskog zemljotresa prikupljena na donatorskoj konferenciji u Briselu daleko premašila očekivanja.

Na konferenciji za medije po završetku donatorske konferencije, Rama je izrazio ogromnu zahvalnost predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen i istakao da je ona ključna za ono što se danas desilo odnosno za to što je Albanija dobila mnogo veću pomoć nego što je očekivala. 

"I 40 odsto prikupljene sume bio bi uspjeh - ovo je magično", rekao je albanski premijer nakon što je na donatorskoj konferenciji "Zajedno za Albaniju" prikupljeno 1,15 milijardi eura. 

Fon der Lajen je rekla da je srećna što je međunarodna zajednica snažno podržala obnovu Albanije i da je ponosna što je inicijativu za organizaciju skupa pokrenula Evropska unija.

"Međunarodna zajednica je pokazala da Albanija nije sama a EU da je prijatelj (Albanije) i da se ponaša solidarno i odgovorno", istakla je šefica EK.

Fon der Lajen je takođe rekla da su 400 miliona evra pomoći od 1,15 milijardi prikupljenih za Albaniju obezbijedili EU i njene članice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.