Otvorena istraga zbog komentara sa portala o ubistvu Šćepana Roganovića
Šćepan Roganović

Policija ispituje navode

Otvorena istraga zbog komentara sa portala o ubistvu Šćepana Roganovića

Hercegnovska policija ispituje ko je postavio sporne komentare na jednom crnogorskom portalu ispod teksta o ubistvu Novljanina Šćepana Roganovića, i zbog toga je saslušano više osoba.

Šćepan Roganović ubijen je 13. februara u Herceg Novom, na skalama pored Kanli kule.

Istraga vezana za komentare će utvrditi da li su oni napisani zlonamjerno kako bi istražitelje naveli na pogrešan smjer istrage, ili će, pak, biti od koristi istražnim organima.

Inspektori kriminalističke policije provjeravaju istinitost navoda u spornim komentarima.

Jedan od komentara je postavljen pod skrivenim imenom, a osoba koja ga je objavila navela je inicijale navodno onih koje smatra da su umješani u likvidaci ju Roganovića. U komentaru se apeluje na hercegnovsku policiju da djeluje i usmjeri istragu u pravcu osobe čiji su inicijali objavljeni u prepisci.

“Ovi što sa njim jedu i piju svaki dan ja vjerujem 100 % da su umiješani P…G… N…B… zvani K… ajde policijo učinite sve i privedite ove što sam postavio inicijale ili treba puno ime i prezime da se postavi da ih privedete jer je stradao nevin čovjek uspješan u svom poslu izvođenju građevinskih radova pa im je zasmetao”, piše u jednom od postavljenih komentara koje policija ispituje.

Takođe, ispod tog komentara jedna osoba je, pod skrivenim imenom, imenovala, kako se sumnja, jednog Novljanina, pitajući ga da li je on postavio navedeni komentar pod lažnim imenom.

Objavljeno je više komentara i odgovora na komentare koji su policiji interesantni, a većina osoba koja je učestvovala u prepisci je poznata policiji.

Nepoznata osoba koja je u četvrtak ubila Novljanina Šćepana Roganovića presrela je mladića i pucala u njega. Očevici su ispričali inspektorima da se ubica kretao velikom brzinom.

Policija sumnja da je napadač Roganovića prvo pogodio hicem iz pištolja dok se nesrećni mladić spuštao niz stepenice. Kada ga je ranio, ubica je iz trka ispalio još nekoliko hitaca u njega. Istražitelji sumnjaju da je ubica imao pomagače koji su pomogli da pobjegne nakon što je izvršio zločin, a navodno je bio i maskiran.

Izvor: Dan/Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.