Istraga o ubistvu djevojke(16) zamotane u tepih:Drogirao je i pustio da umre
Ilustracija

Istraga o ubistvu djevojke(16) zamotane u tepih:Drogirao je i pustio da umre

Radoje R, 30-godišnji državljanin BiH saprebivalištem u Hrvatskoj, priveden je zbog smrti maloljetne djevojke čije je tijelo pronađeno u subotu ujutro u zagrebačkom naselju Sopot.

Tijelo 16-godišnje djevojke nađeno je kodpodruma jedne zgrade, a bilo je umotano u tepih.

Policija je danas objavila nove detalje u istrazi.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Upravnikom policije i nadležnim županijskim državnim tužiocem dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Omogućavanje trošenja droga" iz čl. 191. st. 3. u svezi st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo "Nepružanje pomoći" iz čl. 123. st. 2. KZ-a na štetu maloljetnice.Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovih kaznenih djela.Osumnjičeni je nakon dovršene kriminalističke istrage predat pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom županijskom državnom tužilaštvu", saopštila je policija, prenosi Index.

Osumnjičeni negira da ju je ubio, a prijeti mu do 15 godina zatvora.

Uhapšeni je policiji juče rekao kako je s djevojkom bio u stanu u petak uveče. Zaspao je, a kad se probudio, kako je ispričao, djevojka je već bila mrtva.

Još nije poznato kako se tijelo djevojke našlo u zgradi udaljenoj nekoliko stotina metara od stana u kojem je Radoje R. boravio sa djevojkom. Djevojka je bila zamotana u tepih i ostavljena ispred podruma u zgradi u Zemljakovoj ulici. Umrla je u stanu u Šenovoj.

Više od šest sati trajao je uviđaj u stanu.

Podsjetimo, tijelo djevojke umotano u tepih pronađeno je u subotu ujutro oko 7 sati na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot.

Više od šest sati muškarac koji je uhapšen zbog sumnjive smrti 16-godišnje djevojke proveo je u nedjelju sa istražiteljima na uviđaju u svom podstanarskom stanu.

Kako se saznaje, djevojka je bila maloljetna i pobjegla je od kuće. Prije tri godine bila je u Centru za pružanje usluga u zajednici Dugave na evaluaciji, gdje je procijenjeno da joj je potreban smještaj u domu za maloljetnike.

"Međutim nakon nekih godinu dana Centar za socijalnu pomoć, roditeljski sud i sudije imaju mogućnost da preispituju odluku o smještaju i donesu odluku o prekidu smještaja", rekao je za Dnevnik.hr Božo Vrkljan, direktor Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb Dugave.

Na pitanje ne bi li onda bilo normalno da je opet došla na evaluaciju kod njih, rekao je: "Pa centar je ili neko ko je odlučio da se prekine smještaj je procijenio da će se kroz druge mjere riješiti taj problem".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.