Plugčijeva pokazala pojačan senzibilitet za potencijale opasnosti za stabilnost regiona
Sa sastanka

Sastanak Grupe prijateljstva sa ambasadorkomBugarske u CG

Plugčijeva pokazala pojačan senzibilitet za potencijale opasnosti za stabilnost regiona

Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Bugarske održala je danas sastanak sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom.

Uz konstatovanje tradicionalno dobrih odnosa dvije države,  Plugčijeva je kako se navodi u saopštenju Skupštine iskoristila priliku da članove grupe informiše da će kvalitetna bilateralna saradnja između Crne Gore i Bugarske biti nastavljena i tokom tekuće godine, razmjenom posjeta i susreta šefova država i vlada Crne Gore i Bugarske, u Podgorici i Sofiji.

"Članovi Grupe prijateljstva istakli su posebnu zahvalnost ambasadorki Bugarske na podršci upućenoj Crnoj Gori, iskazanoj u reakciji povodom nedavnog paljenja crnogorske zastave u Beogradu, čime je, kako su istakli, pokazala pojačan senzibilitet za potencijale opasnosti za stabilnost regiona u kojem živimo", saopšteno je.

Takođe, članovi grupe podsjetili su da je nedavno predsjedavanje Bugarske Savjetu Evropske unije bilo značajno za Crnu Goru i dalo snažan impuls našoj državi i cijelom regionu u nastojanjima usmjerenim ka članstvu u EU.

U ime Grupe prijateljstva sa Narodnom skupštinom Bugarske, sastanku su prisustvovali poslanici: Andrija Nikolić, Mihailo Anđušić, Maja Bakrač i Andrija Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.