Đukanović na donatorskoj konferenciji za pomoć Albaniji: Još 500.000 od CG(VIDEO)
Foto: Pres Služba predsjednika CG

Rekonstrukcija nakon zemljotresa

Đukanović na donatorskoj konferenciji za pomoć Albaniji: Još 500.000 od CG(VIDEO)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović učestvovao je na donatorskoj konferenciji za pomoć u rekonstrukciji Albanije nakon razornih zemljotresa.

Kako je saopšteno iz kabineta Đukanovića, konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

ukanovifonderLajen1

Đukanović sa Fon Der Lajen

"Crna Gora je nažalost imala slična iskustva još u vrijeme dok smo bili dio velike Jugoslavije. Još uvijek je u svježem sjećanju koliko nam je značila solidarnost jugoslovenskih naroda, susjeda, kao i cijelog svijeta.

Prezentacija o procjeni potreba za period oporavka koju smo vidjeli podsjetila je na ono što sam lično vidio u Draču tokom posjete u decembru prošle godine. Ova konferencija je prilika da ponovim ono što naši albanski prijatelji znaju: Crna Gora i crnogorski narod uvijek je uz naše albanske prijatelje, i u dobru i u zlu.

Crna Gora je takoreći u prvim satima, u okviru svojih mogućnosti, priskočila u pomoć našim albanskim prijateljima, pomažući u otkopavanju ruševina. Već su pojedinci, lokalne uprave, kao i Crveni krst Crne Gore kroz simboličku pomoć izrazili solidarnost sa našim albanskim prijateljima", kazao je Đukanović na konferenciji.

On je istakao da će Crna Gora izdvojiti 500.000 eura finansijske pomoći prijateljskoj Albaniji.

"Sa prethodno izdvojenim finansijskim sredstvima od strane lokalnih zajednica i prikupljenim dobrovoljnim prilozima koje sam pomenuo ukupan iznos finansijske podrške Crne Gore iznosi oko 750.000 eura.

Crna Gora i dalje ostaje otvorena da u neposrednoj komunikaciji sa Albanijom vidi na koji još način može biti od pomoći u rješavanju teških problema sa kojim se Albanija suočila.

Iskreno se nadam da će rezultati današnje donatorske konferencije omogućiti sveobuhvatniju i koordinisaniju akciju Vlade Albanije da na efikasan i održiv način započne proces oporavka", kazao je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.