Mladunče foke usjelo da izbjegne ujed velike bijele ajkule (VIDEO)
Ilustracija

Mladunče foke usjelo da izbjegne ujed velike bijele ajkule (VIDEO)

Opstanak je jedna od najjačih pokretačkih snaga. Takva nezaustavljiva sila učinila je da mladunče foke izbjegne smrtonosni ugriz velike bijele ajkule.

Bi-Bi-Sijeva emisija Spy In The Wild otkrila je fantanstičnu snalažljivost mladunčeta foke koje je bježalo od morskog predatora.

Malena foka izbjegla je „za dlaku“ čeljusti velike bijele ajkule, a onda se trudila da ostane iza nje. 

Ajkula je nekoliko puta mijenjala pravac kretanja, ali foka kao da je ostajala prilijepljena za rep predatora.

Na kraju, velika bijela je odustala i otplivala dalje.

Prema pisanju sajta Bič grit, surferi bi trebalo da od mladunčeta foke nauče kako da se ponašaju u sličnoj situaciji jer je za ove sportiste jedna od najvećih opasnosti upravo ajkula u vodi blizu njih.

Izvor: RTS,BEACHGRIT.COM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.