Veljović: Procesuiraćemo lica odgovorna za skrnavljenje državnih simbola
Foto:Uprava policije

Pitanje nacionalnog ponosa

Veljović: Procesuiraćemo lica odgovorna za skrnavljenje državnih simbola

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je danas sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Centru bezbjednosti Bar gdje se sastao sa pomoćnikom direktora Draganom Blagojevićem i rukovodstvom ovog centra, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj i rukovodiocima granične policije.Još jedna uspješna radna posjeta bila je prilika za razgovor o radnim rezultatima, aktuelnim dešavanjima i planiranim aktivnostima u ovoj godini sa posebnim akcentom na predstojeću turističku sezonu, saopštila je Uprava policije.

„Policija u Baru je prethodne godine postigla zapažene rezultate, a progres se bilježi po svim linijama rada i u 2020. godini“ – kazao je načelnik barske policije Veselin Magovčević i dodao „da policijsko tužilačke aktivnosti u istragama teških krivičnih djela daju mjerljive rezultate a preventivnim radom policija je spriječila izvršenje najtežih krivičnih djela.“

Našu zemlju svake godine posjećuje sve veći broj turista a Zajednički granični prelaz Sukobin – Murićani 2019. godine je zabilježio povećan broj putnika za 14,20% u odnosu na godinu prije, preciznije ovaj granični prelaz je 2019. godine, između ostalog, prešlo 2.702.885 putnika. Sve aktivnosti policije su tokom turističke sezone usmjerene ka jednom cilju, da se turisti osjećaju dobrodošlim i sigurnim – istaknuto je na sastanku.

 Veljović je kazao da policija usmjerava značajne kapacitete da se u novonastaloj situaciji održi stabilan javni red i mir jer je njen prioritetni zadatak zaštita svih građana i njihovih porodica i očuvanje multieničkog i multivjerskog sklada i suživota.

„Procesuiraćemo lica odgovorna za skrnavljenje državnih simbola jer su oni između ostalih vrijednosti i pitanje nacionalnog ponosa i ne priliči nikome da na ovaj način ispoljava destruktivno djelovanje i da se tako šalje negativna slika domaćoj i javnosti van granica naše države.“ – naglasio je  Veljović.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem konstatovano je da samo zajednički se može graditi sigurnija budućnost građana Bara. Dobra saradnja policije i lokalne zajednice je kontinuirana praksa zajedničkih aktivnosti intenziviranih za vrijeme turističke sezone kada veliki broj turista posjeti Bar a obje službe rade sinhronizovano i efikasno.

Raičević je iskazao zadovoljstvo saradnjom policije i lokalne uprave Opštine Bar koja je u kontinuitetu na visokom nivou sa zajedničkim ciljem stvaranja  sigurnog i bezbjednog ambijenta za  život i rad naših građana.

Osim toga, Raičević je podsjetio da su pripremne radnje na realizaciji projekta na uvođenju video nadzora na javnim površinama pri kraju, te da će na ovaj način biti povećana bezbjednost građana, imovine kao i posjetilaca koji borave u Baru.

„Uprava policije će i u narednom periodu kao i do sada u lokalnoj upravi imati pouzdanog partnera uz uvjerenje da ćemo zajedno ići u pravcu rješavanja aktuelnih pitanja u našem gradu“ – istakao je između ostalog Raičević.

Takođe, konstatovana je otvorenost Opštine Bar za dalju saradnju u traženju modaliteta rješavanja stambenog prostora za pripadnike policije u Baru i iznalaženja adekvatnog načina kako bi se rješila egzistencionalna pitanja službenika.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.