Foto: MOD

Ivanov Boškoviću

"Ključna uloga Crne Gore za regionalnu bezbjednost i stabilnost"

Novoimenovani izaslanik odbrane Bugarske pukovnik Momčilo Ivanov pohvalio je rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu evroatlantskih integracija i naglasio ključnu ulogu Crne Gore u kontekstu regionalne bezbjednosti i stabilnosti.

Sa Ivanovim i ambasadorkom Bugarske Meglenom Plugčijevom Aleksandrovom razgovarao je ministar odbrane Predrag Bošković.

Kako je soapšteno iz tog vladinog resora, Bošković je čestitao pukovniku Ivanovu na novoj dužnosti i poželio uspješan mandat u narednom periodu.

"Istakao je prijateljske odnose između ministarstava odbrane dvije zemlje, koji su ostvareni u proteklim godinama i poručio da predstavljaju odličnu platformu za dalje unapređenje bilateralne saradnje", navodi se u saopštenju.

Ministar je, kako se dodaje, informisao pukovnika o aktuelnim planovima i prioritetima Ministarstva odbrane Crne Gore, apostrofirao posvećenost Crne Gore očuvanju stabilnosti i bezbjednosti regiona, kroz aktivnu promociju NATO politike "otvorenih vrata" i angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

Pukovnik Ivanov je, navo de iz ministarstva, istakao posvećenost odbrambenoj saradnji dva ministarstva, kao i potrebu razmjene najbitnijih praksi u cilju jačanja nacionalnih odbrambenih sistema dvije zemlje.

"Pohvalio je rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu evroatlantskih integracija, te naglasio ključnu ulogu Crne Gore u kontekstu regionalne bezbjednosti i stabilnosti", zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.