Manje pritužbi na rad pravosudnih organa u 2019.
Foto: Printscreen

Ministarstvu pravde

Manje pritužbi na rad pravosudnih organa u 2019.

U 2019. godini Ministarstvu pravde podnijeto je 90 predstavki pritužbi na rad pravosudnih organa, što je za 75 manje nego tokom 2018. godine, pišu Dnevne novine.

Kako se navodi u Izvještaju o radu i stanju u upravnim poblastima iz nadležnosti Ministarstva pravde, prošle godine na rad notara podnešeno je devet predstavki, što je za četiri manje nego 2018, a na rad javnih izvršitelja 47 predstavke, što je za 15 manje nego 2018. godine.

Prošle godine Ministarstvo je vršilo nadzor sudova i tužilaštava i tom prilikom je utvrđena jedna nepravilnost u Sudu za prekršaje Bijelo Polje Odjeljenje za prekršaje Rožaje, koja se odnosila na zaključivanje upisnika i na odluku o stavljanju spisa u arhivu pravosnažno riješenih predmeta.

Tokom 2019. godini pravosudni inspektori Direktorata za građansko zakonodavstvo i nadzor, u potpunosti su ispunili Godišnji plan nadzora nad zakonitošću obavljanja poslova notara i Notarske komore i Godišnji plan nadzora nad zakonitošću rada javnih izvršitelja i Komore javnih izvršitelja za 2019. godinu, kojima je bio predviđen nadzor nad zakonitošću rada svih notara i Notarske komore, kao i svih javnih izvršitelja i Komore javnih izvršitelja.

“Podnešena su dva predloga za pokretanje disciplinskog postupka u odnosu na javne izvršitelje, tri Prigovora protiv Odluka Prvostepene disciplinske komisije za utvrđivanje disciplinske odgovornosti javnog izvršitelja i tri tužbe Upravnom sudu Crne Gore radi poništaja odluka Drugostepene disciplinske komisije za utvrđivanje disciplinske odgovornosti javnog izvršitelja”, navodi se u izvještaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.