Ova tri načina će vam pomoći kako da brzo uklonite podočnjake

Ova tri načina će vam pomoći kako da brzo uklonite podočnjake

Kaže se da su oči ogledalo duše, ali kada se ujutro probudimo s natečenim područjem oko očiju ili tamnim krugovima zbog kojih djelujemo umorno i starije, naša duša i ne djeluje baš svježe i pozitivno.

Upravo su podočnjaci i natečenost područja oko očiju jedan od najčešćih problema ljepote većine žena.

Njihovi uzroci mogu biti sve od genetske predispozicije, hormonalnih promjena, alergijskih reakcija ili smanjene cirkulacije koja se javlja s godinama, preko loše prehrane, manjka sna i stalne izloženosti stresu, pa sve do situacija poput obilnog plakanja.

Donosimo vam tri načina kako ublažiti podočnjake:

Hrana protiv podočnjaka

Za smanjenje natečenosti važno je šta jedete. Izbjegavajte hranu bogatu solima i pobrinite se da unosite dovoljno vitamina K (zeleno i lisnato povrće), vitamina B12 (crveno meso, riba, jaja, mlijeko), vitamina C (agrumi, paprika, nar) te antioksidansa (bobičasto voće).

Ništa bez vode

Minimalno dva litra vode dnevno potaknuće cirkulaciju i pospješiti uklanjanje štetnih tvari iz organizma, a samim time smanjiti i natečenost područja oko očiju.

Naspavajte se

Pokušajte dovoljno i kvalitetno spavati, bez prekida, jer neispavanost, umor i stres smanjuju cirkulaciju, ali i remete rad nadbubrežne žlijezde koja je odgovorna za regulaciju količine vode i minerala u organizmu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.