Dobitnik Oskara za film
Bong Džon-hua

Gromoglasni aplauz za heroja nacije

Dobitnik Oskara za film "Parazit" dočekan kao narodni heroj u Južnoj Koreji

Povici dobrodošlice i aplauz zaorili su se aerodromskom zgradom u Inčeonu kada se pojavio Bong Džun-ho i doneo u domovinu istorijske Oskare. Autora „Parazita“ dočekalo je oko 300 reportera i obožavalaca.

Dočekan ovacijama na najvećem aerodromu u zemlji, Bong je zahvalio svima na podršci.

Apsolutni pobjednik ovogodišnje dodjele Oskara rekao je pred okupljenim novinarima i poštovaocima: „Hvala vam na aplauzu, želeo bih da ja vama uputim aplauz zbog toga što se tako dobro borite sa koronavirusom. Pridružiću vam se u naporima da pobijedimo virus tako što ću prati ruke izuzetno posvećeno. Srećan sam što sam kod kuće“.

Stanovnici Južne Koreje slavili su tokom čitave protekle nedelje istorijski uspeh njihove umetnosti na dodjeli najprestižnijih filmskih nagrada.

DocekBongDzunhoanaaerodromuuJuznojKoreji

Foto: EPA

Bioskopi i TV stanice reprizirali su Parazita, kao i druga Bongova ostvarenja poput hita Snowpiercer sa Krisom Evansom i Memories of Murder.

Priča o parazitima u kapitalističkom društvu prvi je film sa prostora van engleskog govornog područja koji je nagrađen Oskarom u kategoriji Najbolje ostvarenje.

Parazit je sa 92. dodjele Oskara odnio ukupno četiri priznanja Američke filmske akademije. Osim pomenutog priznanja, pozlaćenu statuetu dobio je i u kategorijama Najbolji reditelj, Najbolji originalni scenario i Najbolji film van engleskog govornog područja.

Izvor: Rojters/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.