Ubrzajte rast kose na prirodan način
Foto: Ilustracija

Ubrzajte rast kose na prirodan način

Ako imate osjećaj da vam kosa sporo raste, ubrzajte njen rast na prirodan način, pomoću određenih namirnica. Osim što su dobre za kosu, trebalo bi ih uvrstiti u redovnu ishranu zbog blagotvornog dejstva na naš organizam.

Zdrava ishrana ne može da se zamisli bez piletine i drugih namirnica bogatih proteinima koje utiču na rast kose.

Jaja takođe sadrže proteine, ali i biotin koji pospješuje rast kose i njeno jačanje.

Mada avokado nije često zastupljen u našem jelovniku, trebalo bi promijeniti tu naviku jer sadrži vitamin E koji je važan za kosu, a fuzija svih vitamina u ovom tropskom voću pobošljava i cirkulaciju krvi. U izuzetno zdrave namirnice spada i losos koji je bogat nutrijentima.

Sadrži proteine, vitamin D, omega 3 masne kisjeline i druge sastojke koji stimulišu rast kose.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.