Ukusno i brzo jelo: Kolutući luka umotani u slaninu (RECEPT)
Ilustracija

Ukusno i brzo jelo: Kolutući luka umotani u slaninu (RECEPT)

Servirajte ih uz komad limuna.

Sastojci:

- 2 velika luka (oguljena i isjeckana na kolutiće prečnika 2 cm), toliko meka da se krugovi razdvajaju

- 25 do 30 režnjeva tanko isjeckane slanine

- 1 kašičica bijelog bibera (mljevenog)

- pola kašičice pečenog kima

- 3 jajeta (umućena)

- četvrtina šolje punomasnog mlijeka

- 1 šolja prezli

- 1 šolja smrvljenog kornfleksa

- ulje za potapanje kolutića u velikom tiganju

- pola supene kašike soli

- komad limuna za serviranje (po želji)

Priprema:

Umotati slaninu oko luka dok ne bude potpuno prekriven. Blago pritisnuti slaninu kako bi se zalijepila za luk. Ponoviti postupak za preostale komadiće luka i slanine. Staviti umotane kolutiće od luka u frižider na sat vremena, da se sve slegne. U posudi pomiješati biber i kim sa brašnom. Mutilicom mutiti dok se sve ne sjedini. U posebnoj posudi umutiti 3 jaja, dodati mlijeko i umutiti. U još jednoj posudi pomiješati prezle sa smrvljenim kornfleksom. Prekriti kolutiće luka brašnom. Uvaljati ih u smjesu sa jajetom. Prije nego što se luk uvalja u prezle, iscjediti višak jajeta.

Dobro ih uvaljati, a zatim staviti u veliku šerpu sa uljem prethodno zagrijanim na 175°C. Ponoviti sve sa preostalim lukom. Povremeno okrenuti luk dok se prži, i pržiti dok ne postane zlatnobraon. Staviti pečeni luk na kuhinjski ubrus da se ocijedi višak ulja i posoliti.

Prijatno!

 

Izvor: Stvar ukusa

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.