Kotor: Svečano otvorene tradicionalne zimske karnevalske fešte 2020
Ilustracija

Kotor: Svečano otvorene tradicionalne zimske karnevalske fešte 2020

Abrumom ulicama Starog grada na čelu sa kapom karnevala Lukom Knezovićem, kotorskom Gradskom muzikom i mažoretkama „Fešta“ danas su svečano otvorene Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte 2020.

U ime pokrovitelja, opštine Kotor građanima se obratio potpredsjednik opštine Nenad Vukadinović, koji je kazao da mu je  čast  i zadovoljstvo da ove  godine otvori karnevalske fešte, koje Kotor  vjekovima baštini.

„Kotorski karneval je nešto što živi stoljećima i predstavlja simol našeg grada, po kome je on prepoznatljiv i u svijetu. Želim da iskoristim priliku i da Vaš još jednom pozdravim i predam ključeve grada kapu našeg karnevala, gospodinu Luki Knezoviću, što znači da je do 23. februara 2020.g. „vlast“ u rukama maškaranih feštađuna“ dodao je on.

Kapo karnevala Luka Knezović pozvao je sve karnevalske grupe da učestvuju na Velikom masknbalu 22. februara  i u velikoj karnevalskoj povorci koja će biti u nedjelju 23. februara.

Podizanjem karnevalske zastave kapo je fešte proglasio otvorenim.

Kotorani i brojni stranci kojih je danas bio prepun Trg od oružja su se pored besplatne hrane zabavili uz muziku VIS TETRA. 

Fešte se nastavljaju u ponedjeljak dječijim maskenbalom u Poslovnom centru „Vukšić“ od 16 sati, prenosi Antena M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.