Koronavirus utiče i na frizure u Vuhanu
Foto: Ilustracija

Koronavirus utiče i na frizure u Vuhanu

Od izbijanja epidemije virusa korona, u Kini ništa više nije isto, pa čak ni šišanje. U zaštitna odijela obučene su i mušterije i frizeri. Nije u pitanju želja za novom frizurom, već stotine članova medicinskog osoblja Vuhana brije glavu kako bi umanjilo rizik od zaraze.

Stotine ljekara i medicinskih sestara u Vuhanu odlučili su da skrate kosu ili čak obriju glavu kako bi izbegli unakrsnu infekciju prilikom liječenja bolesnika s virusom korona.

„Zahtjevi medicinara vrlo su jednostavni. Žele da ošišaju kosu što je kraće moguće, čak su mnogi tražili da im obrijem glavu“, kaže Ven Bin, frizer-volonter.

Medicinske timove koji su došli iz drugih pokrajina da pomognu bolnicama u  Vuhanu, u jednom hotelskom salonu besplatno su šišala tri frizera volontera.

„Kosa predstavlja rizik od prenošenja patogena kada liječimo pacijente u epidemiološkom području, posebno ako je riječ o dugoj kosi“, objašnjava Lu Čeng, asistent za odnose sa javnošću medicinskih ekipa.

Na ćelavo, ošišalo se čak 30 ženskih članova medicinskog osoblja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.