Bolnica u Njemačkoj pod policijskom opsadom zbog Crnogorca
Članak Bild-a, Screenshot

Angažovano stotine specijalaca, kritike zbog skupe zaštite mafijaša

Bolnica u Njemačkoj pod policijskom opsadom zbog Crnogorca

Teško ranjeni Podgoričanin Igor Krstović liječi se u bolnici u njemačkom Hanoveru koja je pod opsadom njemačke policije. Obezbjeđenje pacijenta košta njemačke poreske obaveznike stotine hiljada eura zbog čega su sve glasnije kritike u medijima i od strane opozicionih struja u toj zemlji.

Podsjetimo,  Krstović je krajem januara izrešetan u Podgorici u Zeti, kada je na njega ispaljeno preko 20 hitaca. Pola sata nakon pucnjave policija je na Kakarickoj gori pronašla Golf V za koji se sumnja da je korišćen u napadu. Krstović je zadobio više prostrijelnih rana u predjelu abdomena, grudi i natkoljenice. Posle operacije u Kliničkom centru u Podgorici on je prebačen na dalje liječenje u Njemačku. Od aerodroma je, kako pišu njemački mediji, do bolnice transportovan pod jakim mjerama obezbjeđenja, a troškove liječenja snosi sam pošto u Njemačkoj nema zdravstveno osiguranje. 

Naoružani specijalci (SEK) od tada pod opsadom drže Medicinski fakultet u Hanoveru na kom je smješten teško ranjeni Crnogorac. Policija je blokirala pristup bolnici i kontroliše sva vozila i posjetioce koji ulaze u zgradu, prenijeli su tamošnji mediji.Njemački specijalci naoružani automatskim puškama u medicinskoj odjeći patroliraju hodnicima intezivne njege bolnice.

Ova operacija je kako je izjavio ministar unutrašnjih poslova Donje Saksonije Boris Pistorius u cilju zaštite pacijenata i osoblja.

Stotine pripadnika njemačke policije angažovano je na obezbjeđenju bolnice u strahu od mogućeg ponovnog pokušaja ubistva Krstovića. To njemačke poreske obaveznike košta na stotine hiljada eura zbog čega su sve glasnije kritike u javnosti. Uticajni njemački Bild objavio je prije dva dana tekst u kojem se ističe da poreski obaveznici plaćaju policijski zaštitu visokopozicioniranom članu mafije.

 Bild je i juče objavio novi tekst pod naslovim Koliko košta poreske obaveznike mafijaški bos? Uz tekst je objavljena i fotografija njemačkih specijalaca u medicinskoj odjeći sa automatskim naoružanjem dok patroliraju bolnicom. Visoke mjere obezbjeđenja koštaju Njemačku, odnsono Donju Saksoniju i do 100.000 eura dnevno što je na meti kritika javnosti i predstavnika opozicije.

Krstović  je prema medijskim navodima blizak škaljarskom klanu. Krvavi rat između tog i njemu suprostavljenog kavačkog klana do sada je odnio oko 40 života.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.