Emanuel Makron

Makron poručio

"Podržaćemo pregovore sa S. Makedonijom i Albanijom ako bude pozitivan izvještaj"

Francuski predsjednik, Emanuel Makron rekao je da će, ukoliko rezultati izvještaja Evropske komisije u martu o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji budu pozitivni, podržati otvaranje pregovora za te dvije države.

“Izvještaj čekamo u martu zavisno od toga da li su rezultati pozitivni i ako se uspostavi povjerenje onda bi trebalo da budemo u mogućnosti da otvorimo pregovore”, kazao je Makron na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti.

Savjet opštih poslova Evropske unije u junu prošle godine nije dao zeleno svjetlo otvaranju pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, ali su ministri obećali da će u drugom polugođu donijeti “jasnu i sadržajnu” odluku.

“U svjetlu ograničenog vremena i važnosti pitanja, Savjet će se vratiti ovom pitanju s ciljem da se donese jasna i suštinska odluka što je prije moguće i najkasnije u oktobru”, navedeno je u završnom dokumentu koji su usvojili ministri EU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.