Užičanin (72) krenuo pješke za Moskvu da se rukuje sa Putinom

Užičanin (72) krenuo pješke za Moskvu da se rukuje sa Putinom

Užičanin Milovan Milutinović (72) krenuo je danas pješke iz Užica za Moskvu kako bi pokušao da se, kako kaže, na Dan pobjede nad fašizmom, 9. maja u Moskvi, rukuje sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koga izuzetno poštuje.

Do 9. maja Milutinović treba da prepješači 2.640 kilometara od Užica do Moskve, a za taj poduhvat spremao se šest mjeseci.

"Planiram da prelazim 40 kilometara dnevno. Maršuta mi je Užice-Valjevo-Beograd-Budimpešta-Karpov-Minsk-Moskva. Speman sam i ničega se ne bojim osim mraza”, rekao je Milutinović pred polazak, prenosi Tanjug.

Milutinović je prije sedam godina pješačio 62 dana do Londona, čime je oborio dva Ginisova rekorda.

Sada mu je želja da pješke stigne do Moskve i da učestvuje na paradi na Crvenom trgu.

Od 42. godine, Milutinović trenira karate, nosilac je crnog pojasa peti dan, vicešampion je u bodibildingu. Sada je i redovan student treće godine Fakulteta za sport i turizam u Novom Sadu, a planu mu je i da doktorira, upiše engleski jezik i ode na jednu od Olimpijada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.