Policija na Cetinju spriječila izvršenje teških krivičnih djela, oduzela zolju, automatsku pušku, pištolje...
Foto:Uprava policije

Jedno lice uhapšeno

Policija na Cetinju spriječila izvršenje teških krivičnih djela, oduzela zolju, automatsku pušku, pištolje...

Višemjesečne aktivnosti cetinjske policije usmjerene prema više lica rezultirale su juče pronalaženjem veće količine oružja i municije. Sva prikupljena saznanja i informacije ukazuju da je policijajučerašnjim aktivnostim spriječila izvršenje teških krivičnih djela, saopštila je crnogorska policija.

Policija je juče u Cetinju, postupajući po nalogu nadležnog sudije za istragu, izvršila pretrese na četiri lokacije koje koriste N.K. (34), J.K. (32) i D.Đ. (28), sva lica iz Cetnja.

"Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi N.K. policijski službenici su pronašli i oduzeli ručni raketni bacač tzv. zolju, automatsku pušku, revolver i 61 komad municije cal. 7,62mm.Pretresom lokacije koju koristi J.K. policija je pronašla i oduzela pištolj „Ekol” kalibra 9 mm i 87 komada municije istog kalibra. Od ovog lica je privremeno oduzeto i vozilo marke „Mercedes” radi kriminalističkih provjera.", saopštila je Uprava policije.

IMG51443005647c66704155fcccceb316f8V

Foto:Uprava policije

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N.K. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija i on će ovom tužiocu biti priveden uz krivičnu prijavu.

IMG66dcc1d24161d96b6d492ac2cc60aa8bV

Foto:Uprava policije

Aktivnosti na ovom predmetu u odnosu na više lica se nastavljaju, navode iz policije.

Osim navedenog, cetinjska policija je preduzimajući aktivnosti na pojačanoj kontroli lica i vozila pronašla i oduzela opojnu drogu marihuanu a radi kriminalističke obrade privremeno oduzela i vozilo marke „Mazda” od M.Đ. (25) iz Berana. U prvoj polovini februara cetinjska policija je kontrolisala 107 bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa sa područja više crnogorskih gradova i sankcionisala dva lica - kaže se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.