Bivša savjetnica u ministarstvu spoljnih poslova uhvaćena u hotelu sa
ilustracija

Srbija

Bivša savjetnica u ministarstvu spoljnih poslova uhvaćena u hotelu sa "škaljarcima"

V.H., bivšu potpredsjednicu omladine SPS u Zemunu i nekadašnju savjetnicu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, policija je zatekla u sobi u hotelu „Kraun plaza“ kad su uhapšena četvorica muškaraca bliskih škaljarskom klanu, saznaje Kurir.

Kako otkriva izvor iz istrage, jedna od najpoznatijih „srpskih starleta“ tada nije uhapšena, ali je legitimisana i puštena.

"Starleta je bila u sobi sa četvoricom muškaraca koji su uhapšeni u akciji policije, kad je kod njih pronađen i pištolj. Ona tada nije privedena, ali je legitimisana zajedno s njima, zbog čega je juče bila na informativnom razgovoru u policiji", otkriva izvor Kurira.

Podsjetimo, filmsko hapšenje u hotelu dogodilo se 7. februara. Lisice na ruke stavljene su crnogorskim državljanima, navodno bliskim škaljarskom klanu - N.M. (35), M.M. (27) i B.A., (35), kao i S.K. (42) iz Banjaluke.

"Uhapšeni su odranije poznati policiji, a na krovu hotela pronađen je skriveni pištolj. Zbog njihove bliskosti s kotorskim klanom, ali i njihove kriminalne prošlosti provjerava se da li su u Beograd doputovali zbog pripreme neke likvidacije", otkrili su izvori Kurira iz istrage.

Protiv bivše savjetnice u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, kako izvor Kurira otkriva, neće biti podnijeta krivična prijava, ali je ona juče pozvana u policiju da u svojstvu građanina objasni zbog čega je bila u sobi osoba bliskih kotorskom klanu u noći hapšenja. Prema nezvaničnim informacijama Kurira, ona je rekla da je došla na piće na poziv prijatelja.

Sagovornik Kurira otkriva da je poznata starleta djelovala isprepadano kad je vidjela policiju koja upada u hotelsku sobu.

"B.A. i S.K. uredno su bili prijavljeni u hotelu kao gosti i stigli su nekoliko dana ranije avionom. Ostala dvojica pridružila su im se te noći u hotelu, do kog su stigli blindiranim BMW i „audijem“. Oni nisu bili registrovani u hotelu. Te noći u sobu je došla i V.H., koja takođe nije bila gost hotela", kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje da su uhapšeni navodno izjavili da su u Beogradu planirali da ostanu četiri dana.

Inače, V.H. u žižu javnosti dospjela je 2013, kad je radila kao savjetnica u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije u vrijeme ministrovanja Ivana Mrkića, koji je bio kadar Tomislava Nikolića. Na internetu su se tada pojavile njene obnažene fotografije, pa je zbog ovog skandala ubrzo otišla iz ministarstva. Mrkić je tada, navodno, tvrdio da je V.H. zaposlio na preporuku funkcionera SPS Branka Ružića.

V.H. je u MSP Srbije provela oko devet mjeseci - od februara do novembra 2013. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.