Likvidacija Roganovića: Saslušano oko 30 osoba iz svih crnogorskih gradova
Sa mjesta ubistva , foto:Pobjeda

Krvavi rat klanova

Likvidacija Roganovića: Saslušano oko 30 osoba iz svih crnogorskih gradova

Inspektori za organizovani kriminal u okviru istrage ubistva Šćepana Roganovića (36), kojeg je nepoznata osoba likvidirala u četvrtak u centru Herceg Novog, saslušali su oko 30 osoba iz svih crnogorskih gradova, a koje slove za osobe koje su povezane sa ,,škaljarskim“ klanom.

Prema informacijama Pobjede, osim ,,škaljaraca“ saslušane su osobe koje sarađuju sa ovom grupom, ali niko od njih nije zadržan.

Svi saslušani su bezbjednosno interesantne osobe, kazao je izvor Pobjede.

Pregledom zapaljenog motora koji je prilikom bjekstva koristio ubica, pronađen je i pištolj „CZ“ devet milimetara, a čiji se kalibar poklapa sa mecima ispaljenim na žrtvu. 

Pobjeda podsjeća da je na Roganovića, koji je u četvrtak ujutro silazio stepenicama ka trgu, gdje se nalazio kafić koji je držao, za sada nepoznata osoba ispalila je devet metaka. Način na koji je Roganović likvidiran ukazuje da se radi o planiranom ubistvu, jer je ubica očito dobro poznavao navike žrtve.

Istražitelji su utvrdili da je pucano iz pištolja kalibra devet milimetara, a pregledom terena, na brdu je pronađen zapaljen motor.

Nepoznata osoba koja je u četvrtak ubila Novljanina kod Kanli kule u Herceg Novom presrela je mladića i prvo pucala u njega sa prednje strane, a kada je pao pucala mu je i u glavu. Očevici su ispričali inspektorima da se ubica kretao velikom brzinom i da nisu mnogo vidjeli. Policija sumnja da je napadač Roganovića prvo pogodio jednim hicem iz pištolja dok se nesrećni mladić spuštao niz stepenice. Kada je ranjen pao na pločnik, ubica je iz trka ispalio još nekoliko hitaca u njega, i to u tijelo i glavu, piše Dan.

Prema nezvaničnim informacijama, Novljanin je pokušao da pobjegne, ali ga je hitac iz vatrenog oružja oborio. Istražitelji sumnjaju da je ubica imao pomagače koji su pomogli da pobjegne nakon što je izvršio zločin, a navodno je bio i maskiran.

Policija je nakon prijave likvidacije Roganovića blokirala grad, ali nije uspjela da uđe u trag ubici, piše Pobjeda.

Šćepan Roganović je bio stariji sin Nika Roganovića, koji je ubijen krajem jula 2017. u naselju Nemila, i brat Duška Roganovića, koji je teško povrijeđen u aprilu iste godine, kada je ispod njegovog automobila postavljena eksplozivna naprava.

Istražitelji sumnjaju da je Niko Roganović ubijen jer je istraživao ko je pokušao da ubije njegovog sina Duška. U obračunima je stradao i Vladimir Roganović koji je likvidiran u decembru 2018. godine u Beču i on je bio brat od strica stradalom Šćepanu.

Istražitelji vjeruju da je Šćepan Roganović ubijen u nastavku obračuna kriminalnih kotorskih klanova – „škaljarskog“ i „kavačkog“.

Serija brutalnih obračuna krenula je 19. februara 2015. godine kada je u Bloku 5 u podne dignut u vazduh „audi“ Milana Vujotića, dok je sjedio sa porodicom u obližnjem lokalu, zbog nestanka tovara kokaina u Valensiji.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.