U 2019. rasvijetljeno 89% krivičnih djela u vezi sa podmetanjem požara i eksplozija
Ilustracija

Pavićević: Nastavljamo sa trendom dobrih rezultata

U 2019. rasvijetljeno 89% krivičnih djela u vezi sa podmetanjem požara i eksplozija

U 2019. godini na teritroriji nadležnosti Centra bezbjednosti Podgorica registrovana su 103 krivična djela koja se dovode u vezu sa podmetanjem požara i eksplozija, od kojih su rasvijetljena 92 krivična djela ili 89%, saopšteno je iz Uprave policije.

Radi se o krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti, oštećenje i uništenje tuđe stvari koja su počinjena u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija. 

Prošle godine riješeno je i devet krivičnih djela iz prethodnih godina - 2015, 2017. i 2018. godine.

"Visok procenat rasvijetljenosti ovih krivičnih djela u 2019. godini rezultat je kontinuiranih proaktivno istražnih aktivnosti i kvalitetnog operativnog rada službenika  policije i policijsko tužilačkih aktivnosti na rasvjetljavanju ovih djela i identifikaciji izvršilaca. U ovoj oblasti procesuirano je 76 lica, među kojima su i povratnici", saopšteno je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.