U Japanu prvi smrtni slučaj od koronavirusa
Ilustracija

Potvrđeno

U Japanu prvi smrtni slučaj od koronavirusa

Japan je zabilježio prvu smrt od koronavirusa, potvrdio je to danas ministar zdravlja zemlje Katsunobu Kato.

Riječ je o Japanki, ženi u osamdesetim, koja se razboljela u janauaru, a tek poslije razvila je simptome upale pluća. Koronavirus potvrđen je nakon što je umrla. Kako se zarazila još se istražuje.

Ona nije došla sa krstarenja brodom "Diamond Princess" koji se nalazi u karantinu u luci Jokohama, u blizini Tokija.

Japan je do sada potvrdio 247 slučajeva koronavirusa, uključujući 218 s kruzera koji je pristao u luci Jokohama, blizu Tokija, prenosi Klix.ba.

Inače, na kruzeru "Dimanond Princess" od 3. februara, potvrđena su 44 nova slučaja uključujući jednog člana posade. Japanske vlasti odlučile su dopustiti iskrcavanje starijim putnicima koji su na testovima bili negativni. Pustiće ih u petak umjesto 19. februara i u karantinu će biti na kopnu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.