Njemačka: Od 1. juna zabrana za električne trotinete?
Ilustracija

Haotična vožnja i vandalizam glavni razlozi za zabranu

Njemačka: Od 1. juna zabrana za električne trotinete?

Njemačka bi od ove godine mogla da bude još jedna u nizu evropskih država koje ograničavaju upotrebu električnih trotineta.

Ako Bundesrat, gornji dom njemačkog parlamenta bude usvojio izmjene Zakona o saobraćaju, električni trotineti bi mogli da budu protjerani sa ulica od 1. juna.

Predloženi amandmani daće njemačkim gradovima diskreciono pravo da samostalno donose odluke o tome da li će ograničiti ili potpuno zabraniti upotrebu ovog sve popularnijeg alternativnog prevoznog sredstva, piše Politika.

Međutim, kompanije koje se bave iznajmljivanjem desetina hiljada prevoznih mikrosredstava su u strahu jer bi ovakva izmjena zakona potencijalno ugrozila njihovo poslovanje.

U ovim lakim električnim vozilima mnogi vide jeftin prevoz koji ne zagađuje životnu sredinu, dok su za druge prava "napast", zbog raširenog vandalizma i haotične vožnje, kao i zbog nekoliko ozbiljnih saobraćajnih udesa u Minhenu.

Donošenjem ovakve odluke, Njemačka ne bi bila usamljena u svojim namjerama. Pariz, Brisel i Milano već su usvojili uredbe koje ograničavaju upotrebu ovih prevoznih sredstava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.