Herceg Novi: 51. Praznik mimoze obara sve rekorde, traži se noćenje više
Ilustracija

Očekuje se najveća posjeta u poslednjih 20 godina

Herceg Novi: 51. Praznik mimoze obara sve rekorde, traži se noćenje više

Sve je spremno u Herceg Novom za 51. Praznik mimoze koji će biti otvoren sjutra veče, prvo defileom i nastupima Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović, mažoretki, trombonjera i ansambla Diano, od Trga Nikole Đurkovića do platoa u Igalu, a potom koncertom Lepe Brene.

Cvjetni festival će ove godine sa preko 50 događaja, plus 19 sportskih, premašiti rekordni prošlogodišnji, obećali su organizatori.

Za prvi vikend koji donosi čak 10 raznih programa u hercegnovskim hotelima se traži krevet više, što je rezultat odlične promocije u regionu, kako u medijima, tako i na gostovanjima Karavana Praznika mimoze. To se čulo na pressu na kojem su govorili predsjednik Opštine Herceg Novci Stevan Katić, potpredsjednik Opštine i predsjednik Direkcije festivala Miloš Konjević, direktorka Herceg Festa Gordana Porobić Krcunović, direktor TO Pavle Obradović, sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić i član Direkcije Zoran Živković.

pressmimoza202

Foto: Radio Jadran

Predsjednik Opštine Stevan Katić je čestitao Organizacionom odboru na odličnim pripremama za festival i potvrdio da je intersovanje za dolazak u Herceg Novi veliko.

"U Herceg Novom se danas traži krevet više. Nema slobodnog mjesta u hotelima i prvi vikend je prebukiran. Tome je doprinjeo dobar marketing i uspješan karavan mimoze, a pun pogodak je bilo i to što je pomjeren Praznik mimoze za 15 dana", uvjeren je Katić, podsjećajući da slijedi bogat program kulture, zabave, te sportski, u okviru kojeg je jubilej 25. godina međunarodnog plivačkog mitinga u Igalu.

Prema riječima predsjednika Direkcije, Miloša Konjevića uspijeli su da premaše prošlogodišnji Praznik koji je bio jedan od najboljih. Sve je spremno za sjutrašnji koncert, feštu duž rivijere, maskenbal, te preko 100 gostiju zvanica.

"Imamo ove godine najavljenih deset ambasadora i prijatelja gradova. Posebno mi je drago zbog prijatelja iz Sankt Petrburga s akojim ćemo se bratimiti narednih mjeseci. Dobili su pismo namjere gradske uprave tog grada. Odlučili smo ove godine posebno za njih maskenbal u našem hotelu Play", najavio je Konjević.

Kao izvršni producent Herceg fest je obavio zahtjevan posao, jer je svaki od 54 događaja zahtijevao posebnu pažnju, kazala je direktorka te ustanove Gordana Porobić-Krcunović. Ona je najavila program otvaranja sjutra veće, kao i dešavanja za vikend na hercegnovskoj rivijeri:

"Centralna manifestacija je u Baošićima, a u 12:30 je koncert Kaliopi. Uveče je maskebal u Institutu Igalo, a u nedjelju opet fešta u Baošićima „Mirisi ukusi februara“, koja je takmičarskog karaktera u pripremanju rižota od sipe. Posebno nam je zadovoljstvo gostovanje kozačkog ansambla „Ataman“ u nedjelju uveče, koji njeguje dugu narodnu kozačku herosjku tradiciju", istakla je Porobić Krcunović, očekujući da svi daju doprinos Prazniku mimoze.

Direktor TO, Pavle Obradović osvrnuo se na marketinške aktivnosti za Praznik mimoze koje su bile veoma intezivne i sadržajne, bilo da je riječ o onom tardicionalnom ili digitalnom marketingu:

"Vidi se rezultat, veliko intersovanje za prvi vikend Mimoze. Svi hoteli su popunjeni. Nadam se da će biti dobro posjećeni i aprtmani, te da će se takva posjeta nastaviti i u narednim vikendima", kazao je Obradović, zadovoljan nastupima karavana mimoze, jer se to odrazilo posljednje tri godine na rast noćenja tokom Praznika.

Prvi put možemo reći da imamo i jedan od najobimnijih sportskih programa, naglasio je sekretar Darko Klasić.

"Sportski program počinje sa fudbalom muškim i prvi put ženskim u organizaciji FK Igalo i FK Obilić. Od subote, od 16.30 je vrhunac sportkih dešavanja Praznika mimoze 25.jubilarni plivački miting. Tu su i neki tradicionalni i ambijentalni i popularni sportski događaji, za ljubitelje brdskih trka, trešete, briškule, jedrenja, trčanja skalama, streljaštva, košarke… Samo prvog vikenda je 9 sportskih događaja", istakao je Klasić očekujući pune trgove, ulice i lijepo vrijeme.

Žoran Živković je dodao da su ove godine prvi put uključeni u program svi kreativni potencijali Herceg Novog. Najavio je umjesto predstave Ekvinocijo Crnogorskog narodnog pozorišta gostovanje obnovljene predstave Bokeški D-mol tivatskog Crntra za kulturu, za koju se već traže karte. Fokusirao se i na 25. Plivački miting, koji je uvršten u zvanični kalendar Evropske plivačke federacije LEN i koji je istovremeno otvoreno crnogorsko prvenstvo u plivanju.

"Učestvovaće preko 300 takmičara, sa tehnčkom i pratećeom ekipom biće 700 gostiju samo sa tog događaja u Herceg Novom, što je značajno za turističku privredu. Nakon 20 godina vjerujem da će ovo biti najposjećeniji Praznik mimoze", istakao je Živković.

Izvor: Radio Jadran

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.