Brnabić: Vučić će razgovarati sa Srbima iz Crne Gore i RS
Ana Brnabić, premijerka Srbije

Brnabić: Vučić će razgovarati sa Srbima iz Crne Gore i RS

Situacija u regionu je bez sumnje nestabilna, što najmanje odgovara Srbiji, a predsjednik Aleksandar Vučić reagovao promptno i u subotu će u Beogradu razgovarati sa Srbima iz Crne Gore i Republike Srpske o tome kako može da im pomogne, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

''Vučić će razgovarati u subotu sa njima kako na najbolji način da im pomogne i da ih podrži, ali i kako da mi pokušamo dalje da smirujemo situaciju u regionu, nama ovo najmanje odgovara'' - rekla je Brnabić.

Navela je da ona neće prisustvovati tom sastanku u subotu pošto će otputovati u Minhen na Bezbjednosni forum.

''Trudićemo se ponovo da pozivamo na mir i stabilnost, ali ne ugrožavajući prava Srba bilo gdje u regionu, koja, morate priznati, jesu u ovom trenutku ugrožena. To što se dešava ne bi trebalo da se dešava'' -  navela je ona.

Istakla je da te probleme treba rješavati diplomatskim putem, na oprezan način.

Kaže da je više puta rekla da ovo što se dešava u regionu najmanje odgovara Srbiji, jer je zemlja prošla kroz teške reforme i ostvarila u prethodne dvije godine privredni rast od 4,4 odsto i 4,2 odsto.

''Vidimo potpuno drugačiji imidž Srbije i da bismo nastavili tako da rastemo potreban nam je stabilan region'' - rekla je Brnabić dodajući da je ovo mali region u kome se svaka nestabilnost odražava i na Srbiju.

Navela je da se već godinama gradi na dovođenju investitora koji su uglavnom ulagali u oblasti koje su radno intenzivne, ali da sada u Srbiju dolaze i ozbiljniji investitori.

''Svaka nestabilnost u regionu može da ugrozi naš brzi razvoj. Zato se trudimo i predsjednik i ja da sve signale koje dajemo budu odmjereni i umjereni i da dalje gradimo staiblnost, a ne nestabilnost. Trudimo se da budemo odgovorni i da zaštitimo naš narod gdje god živeo. To je naša ustavna obaveza i dužnost i mislim da to radimo na najbolji način'' -  kazala je premijerka Srbije.

Dodala je da će zato Vučić razgovarati sa Srbima iz Crne Gore i Republike Srpske kako bi se vidjelo kako može da ih podrži i kako da pokušaju da smire situaciju u regionu.

''Kada ne činite dovoljno u oblasti reformi, najlakše je imati nestabilnost i reći da je to zbog političke situacije'' - navela je Brnabić.

Sa druge strane, tvrdi ona, Srbija je izvoznik stabilnosti.

''Ne zato što imamo veliko srce, a imamo ga, već zato što je to u interesu naših građana''- naglasila je ona.

 

 RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.