SNP Podgorica: Gradska televizija pod strogo definisanim, jasnim i transparentnim uslovima
Ilustracija

SNP Podgorica: Gradska televizija pod strogo definisanim, jasnim i transparentnim uslovima

"Ovih dana uprava Glavnog grada odlučila se da oživi staru ideju o osnivanju Radio televizije Podgorica. Rasprava o ovom pitanju naći će se na dnevnom redu Skupštine Glavnog grada 24. februara.Podsjećanja radi, projekat gradske televizije još 2009. godine pokrenuo je tadašnji gradonačelnik Miomir Mugoša", kažu iz OO Podgorica SNP-a.

Tada je kako navode za potrebe otvaranja televizijske kuće opredijeljen prostor u okviru Gradskog stadiona i za njegovo opremanje utrošeno je preko milion eura.

"U godinama koje su uslijedile propala su tri tendera za izbor najpovoljnijeg ponuđača za stavljanje u funkciju pomenutog poslovnog prostora.

Odbor SNP Glavnog grada nije protiv osnivanja lokalne televizije, smatrajući da i Podgorica, kao još neki gradovi zaslužuje da ima svog emitera. Naši odbornici su i prije deset godina tražili da gradska televizija prenosi sjednice Skupštine Glavnog grada, ali gradonačelnik Mugoša to nije želio jer mu nije bilo u interesu da građani u diretktnom prenosu čuju brojne kritike koje je opozicija iznosila na račun njegove administracije", kažu iz podgoričkog DPS-a.

Indikativno je kako dodaju da se ova priča aktuelizuje u susret parlamentarnim izborima, i u trenutku kada Podgorica ima mnogo većih problema koje treba rješavati i veliki broj projekata čiju realizaciju treba otpočeti ili nastaviti, a od kojih bi građani imali daleko veću korist.

"Osim toga, po nekim mišljenjima, prostor koji je predviđen za RTV Podgorica je mali i neuslovan, a sredstva neophodna za opremu i kadar, koji su potrebni da bi televizija pristojno funkcionisala, mjere se milionima eura. Dakle, i ekonomska opravdanost i isplativost jednog takvog projekta prilično su upitne.

Još jedna, ne manja važna činjenica koju treba imati u vidu jeste kakav bi se sadržaj na jednoj takvoj televiziji emitovao. Naime, sasvim smo sigurni da gradonačelnik Vuković ne bi silazio s malih ekrana, već bi televiziju stavio u službu vlastite promocije, naročito nakon ohrabrenja koje je dobio u „intervjuu“ s građanima, u okviru kojeg je za dva sata odgovorio na čak 400 pitanja", navode iz SNP-a.

Ističu da umjesto još jednog glasila DPS-a, Podgorici je potreban pravi javni servis, koji će biti na usluzi svima.

"Dakle, gradska televizija DA, ali pod strogo definisanim, jasnim i transparentnim uslovima, i uz preciznu analizu troškova koje će realizacija ovog projekta iziskivati, a koji će pasti na teret građana Podgorice", zaključuju iz OO SNP Podgorica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.