Đurović: Poziv Markovića na dijalog trebalo bi da bude prihvaćen
Đurović

Đurović: Poziv Markovića na dijalog trebalo bi da bude prihvaćen

Poziv premijera Duška Marković na dijalog trebalo bi da bude prihvaćen, kazala je gostujući u emisiji “Fokus” na TVCG profesorica Ekonomskog fakulteta Gordana Đurović.

Poziv premijera, kako navodi Đurović, ima specifičnu težinu i to je poziv prema svim akterima.

“I EU sada ulazi u dvoipogodišnji proces dijaloga sa građanima, da bi se vidjelo u kojem smjeru treba dalje da se mijenja. To je jedna od tema kao i sve druge iz korpusa ljudskih prava i vladavine prava u državama EU i u Evropi uopšte”, poručila je Đurović.

Poštovanje religijskih zajednica, kako dodaje, važno je i za EU, iako nema evropske pravne tekovine u toj oblasti.

“Vjerske zajednice su respektabilan partner i EU ih uvažava, ako idemo tim pravcem onda ćemo se i mi tako ponašati”, kazala je Đurović i podsjetila da su i EU zvaničnici pozvali na dijalog u Crnoj Gori.

“Ono što je meni ovdje primarno jeste da se poštuju institucije države Crne Gore”, navela je Đurović.

Podsjetila je da prema posljednjem popisu, 72 odsto stanovnika u Crnoj Gori čini pravoslavna zajednica, ali kako dodaje, moramo poštovati sve konfesije.

“Nadam se da će se kreirati prostor za dijalog i da će svi njemu iskreno pristupiti”, zaključila je Đurović.

Izvor: Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.