Nekada nosio tuđu aktovku: Pogledajte fotografije Vladimira Putina iz mlađih dana (FOTO)
Putin iz mlađih dana

Predsjednik Rusije iz mlađih dana

Nekada nosio tuđu aktovku: Pogledajte fotografije Vladimira Putina iz mlađih dana (FOTO)

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sadašnjeg predsjednika Rusije Vladimira Putina iz njegovih mlađih dana.

Kako je navedeno, "jednom davno kada Putin nije prvi čovjek Rusije nosio je akt tašnu (gradonačelniku Sankt Peterburga Anatoliju) Sobčaku.

Osim fotografije sa aktovkom, objavljeno je još Putinovih slika iz devedesetih, koje se rijetko viđaju u medijima.

Ime "čeget" torba je dobila po planinskom vrhu na Kavkazu, a u prevodu znači - "crn".

U pitanju je sistem kontrole s posebnim audio-video komunikacionim sistemom "Kavkaz", a koji za zadatak ima da održava vezu između ruskog šefa države i štaba u slučaju razmatranja upotrebe nuklearnog oružja.

"Čeget" je povezan sa sistemom "Kazbek" (takođe nazvan po jednom kavkaskom vrhu), koji služi vrhovnoj komandi za nadzor strateških nuklearnih snaga.

Pristup "čegetu" ima samo predsjednik države, prenosi B92.

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.