DPS: Sumnjamo da je Andrija Mandić odselio iz Crne Gore

DPS: Sumnjamo da je Andrija Mandić odselio iz Crne Gore

Opravdano sumnjamo da se jedan od lidera DF- a, Andrija Mandić odselio iz Crne Gore, jer ga nigdje nema sem na regionalnim televizijama, sa čijih se programa ne skida, saopštila je Demokratska partija socijalista.

"Zauzet silnim  medijskim aktivnostima, u pokušaju da crkvene proteste veže za svoj lik i djelo, a ponajviše za svoj Demokratski front Mandić juče nije ni za Vulina imao vremena. Iako je bilo za očekivati da će pokazati zahvalnost, ako ništa drugo bar zbog one spomen medalje za podvige sa kraja prošlog vijeka.", navode iz DPS-a.

Očigledno, primjećuju u toj partiji, Mandić ima važnija posla.

"Osim što, na svojoj beogradskoj medijskoj turneji, namjerno pogrešno tumači Zakon o slobodi vjeroispovijesti,  on ne preskače svaki put da spomene zasluge Demokratskog fronta za početak protesta.  Na taj način poručuje crkvi da je upravo Front  taj koji je inicirao pobunu. Iako ga je nedavno Episkopski savjet opomenuo da ne politizuje proteste, u najnovijem medijskom uratku, Mandić otkriva novu strategiju DF-a, kojom bi se ucijenila  i paralisala država, a život u Podgorici postao nemoguć. DF koji sebe očigledno vidi kao političko krilo crkvenih protesta to sugeriše Mitropoliji da oroči litije, a da ih u kasnijoj fazi transformiše u  šatorsko crkveno naselje.", stoji u saopštenju DPS-a.

Na pitanje novinara, dodaju,  šta posle datuma do kojeg čekaju ukidanje zakona, Mandić kaže da se nakon toga treba okupiti u Podgorici i ostati tu, dok se ne povuče zakon.

"Praktično, da se ponovi, jesen 2015. koju pamtimo po jurišu na Skupštinu i po tome da je komandant jurišne vojske, vrijeme najžešćih borbi ispred parlamenta, nasrtaja na policiju i crnogorske institucije, proveo u Kristalu, dovršavajući koljenicu.", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.