LP: Policija da obrazloži zašto je zabranila dva procrnogorska skupa na Cetinju

LP: Policija da obrazloži zašto je zabranila dva procrnogorska skupa na Cetinju

Liberalna partija zahtijeva od Uprave policije Crne Gore da javnosti obrazloži zašto je i pod kakvim uticajima odbila da odobri održavanje dva procrnogorska skupa na Cetinju, posljednji koji je najavio Crnogorski pokret i ranije Nvo Crnogorska kulturna mreža.

Zakon o javnim okupljanjima, podsjećaju, jasno dozvoljava svako okpljanje bez ikakve dozvole osim ukoliko postoji izvjesna opasnost, koju je ovdje teško uočiti.

"Uprava policije, koja mirno već mjesecima posmatra okupljana i narušavanje javnog reda i mira od strane SPC u crnogorskim gradovima, bez ikakvih dozvola, po sopstvenom priznanju, nije nikada našla za shodno da ne odobri neki od takvih skupova uprkos velikom riziku i po učesnike i po ostale građane. Ostaje nejasno zašto su onda skupovi onih koji drugačije misle na Cetinju ostali neodobreni i da li predstavljalju prijetnju za javni red i mir te ko su ti koji prijete javnoj bezbijednosti u slučaju organizovanja crnogorskih skupova? Bez obrazloženja, koja su izostala u oba slučaja na Cetinju, Uprava policije može nas dovesti u situaciju da svako nagađa i kreira svoju stvarnost te da zloupotrebljava ovakav stav policije protiv Crne Gore i crnogorskih pokreta i organizacija u nastavku obračuna sa našom državom.", saopštila je Liberalna partija.

Država Crna Gora, ističu, mora ostati čvrsto na kursu pravne države i vladavine prava, zakoni i pravila jednaki su za sve u svakom slučaju i u  svakoj situaciji bez diskriminacije bilo koga bez obzira na bilo kakvu pripadnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.