Uskoro kupovina domaćih proizvoda sa sjevera putem interneta
Sa prezentacije

Uskoro kupovina domaćih proizvoda sa sjevera putem interneta

„Domaća Web Platforma“ ima za cilj besplatnu promociju i distribuciju poljoprivrednih proizvoda sa sjevera Crne Gore.

Poljoprivrednici koji se bave organskom I tradicionalnom proizvodnjom danas su u Bijelom Polju mogli da čuju sve potrebne informacije o ovom projektu, kao i  da se uključe u isti. Projektom koji realizuje NVO Multimedijal MNE je planirano da oni besplatno budu edukovani o plasiranju zdravih, domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz internet promociju, brendiranje i besplatnu distribuciju na teritoriji Crne Gore.

Željko Đukić predsjednik te NVO je kazao da su analizama došli do zaključka da ima kvalitetnih poljoprivrednika na sjeveru koji se bave tradicionalnom i organskom proizvodnjom, ali da je glavni nedostatak niska svijest u dijelu distribucije proizvoda i njihovog brendiranja.

On je istakao da je važno raditi na podizanju kvaliteta proizvoda s jedne strane ali i dobijanju geografske oznake, porijekla i slično.

“Ciljna grupa su poljoprivredni proizvođači, ne oni previše razvijeni, već oni koji i dalje gaje tradicionalne običaje proizvodnje”, istakao je Đukić.

SV5C9645

Projektom obuhvaćeno 40 poljoprivrednih proizvođača

Za sve poljoprivrednike koji su uključeni u projekat, njih  preko 40, biće izrađene kratke video reportaže i fotografije i sve će se to naći na jednom veb sajtu.

“Nakon kampanje koju ćemo pokrenuti na teritoriji Crne Gore svi će moći da poruče proizvode preko sajta, a mi ćemo kroz projekat proizvode da dostavljamo na željenu adresu u Crnoj Gori. Nijedan poljoprivredni proizvod neće biti stariji od 18 sati od onog momenta kada se preuzeme sa poljoprivrednog gazdinstva, do momenta kad dođe npr. u Podgoricu kod naručioca”,istakao je Đukić.

Ispred Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koje isti finansira, prezentaciji je prisustvovala Merisa Čekić. Ona je navela da je internet postao neophodan za svakodnevno funkcionisanje, pa i u poljoprivrednoj prodaji.

“Fokus je na malim porizvođačima sa udaljenih područja, kao i razvijanju lokalnih potencijala. Ovaj projekat ima i dosta bitan elemenat uključuje edukacije malih poljoprivrednih proizvođača kako da podignu kvalitet kroz brendiranje i naprave grupaciju koja će biti prepoznata i obezbijediti održivost na tržištu”, kazala je Čekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.