Pljevlja: Krstovi sa četiri S ispred kuća Muslimana i Bošnjaka još nisu uklonjeni
Sa lica mjesta

Čekaju odgovor CEDIS-a

Pljevlja: Krstovi sa četiri S ispred kuća Muslimana i Bošnjaka još nisu uklonjeni

Krstovi sa četiri S koji su sprejem nacrtani tokom protestne litije Srpske pravoslavne crkve u Pljevljima 26. januara na elektro ormarićima na stubovima za struju ispred kuća pljevaljskih Muslimana i Bošnjaka još nijesu uklonjeni.

Iz lokalne komunalne službe ponovili su da to nije njihov posao, već da krstove sa četiri S treba da uklone ekipe CEDIS-a čiji su ormarići. Iz CEDIS-a, međutim, ne oglašavaju se ovim povodom, piše Pobjeda u današnjem izdanju.

A pristalice prosrpskog političkog bloka u našoj zemlji i SPC juče su još jednim simbolom obilježili grad – na brdu iznad Pljevalja na bilbordu koji Pljevljaci zovu tabla, osvanula je trobojka,navodi list.

Osim krstova sa četiri S i u nekim gradovima grafita sa porukama mržnje kao što je "Smrt Crnogorcima" ili "Smrt Crnoj Gori", koordinirana akcija pristalica projekta "velika Srbija" je oslikavanje srpske trobojke na raznim objektima.

Foto: Pobjeda

Od skrnavljenja nijesu zaštićena ni kulturna dobra kao što je Spomenik palim borcima Zete u toku NOR-a u Golubovcima kod Podgorice. Komunalna služba je odmah reagovala i sa spomenika uklonila trobojku.

U Podgorici su huligani u januaru čak izazvali i incident kada su pokušali da spriječe komunalce da uklone srpsku trobojku oslikanu na pasareli, navodi Pobjeda.

Nekoliko mladića je formiralo "živi zid" i odbili su da se raziđu kada im je policija izdala naredbu, zasipajući ih kamenicama, zbog čega je došlo do nereda u kojima su povrijeđena tri policajca i nekoliko građana. Okupljeni su poručili: "Ne damo svetinje". Policija je bila prinuđena i da upotrijebii suzavac. U incidentu je oštećeno osam policijskih vozila.

Foto: Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.