Zimski prelazni rok: Klubovi potrošili 755 miliona eura
Iznad svih transfer Fernandeša

Zimski prelazni rok: Klubovi potrošili 755 miliona eura

Tokom zimskog prelaznog roka 2020. godine, klubovi širom planete su potrošili 755 miliona eura, objavila je FIFA.

Prema zvaničnim podacima čak 93 odsto tog novca izdvojili su članovi pet najjačih šampionata, engleskog, francuskog, italijanskog, španskog i njemačkog. Ukupno je ostvareno 4.108 prelazaka, prenose Novosti.

Suma od 755 miliona je veća u odnosu na onu iz januara 2019. (592 miliona), ali nije oboren rekord iz 2018, kada je iz kasa otišlo čak 933 miliona. Ove zime, najizdašniji su bili klubovi iz Premijer lige Engleske, koji su u novajlije investirali 273 miliona eura.

U pojedinačnoj konkurenciji, iznad svih je bio transfer portugalskog veziste Bruna Fernandeša, koji je iz lisabonskog Sportinga prešao u Mančester junajted za 55 miliona, dok je na drugoj poziciji desno krilo švedske Dejan Kuluševski (Parma - Juventus, 35 miliona).

Među srpskim fudbalerima, najveći je transfer mladog štopera Partizana Strahinje Pavlovića (Monako, 10 miliona).

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.