Japanac sa 112 godina i 344 dana postao najstariji muškarac na svijetu: Ne ljutite se i nastavite da se smijejete
Foto: guinnessworldrecords.com

Japanac sa 112 godina i 344 dana postao najstariji muškarac na svijetu: Ne ljutite se i nastavite da se smijejete

Prema evidenciji Ginisove knjige rekorda Japanac koji vjeruje u osmjeh je najstariji muškarac na svijetu sa 112 godina i 344 dana života.

Čitecu Vatanabe, rođen u Niigati na sjeveru Japana, u sredu je u staračkom domu dobio potvrdu za svoje dostignuće.

Prethodni rekorder, takođe Japanac Masazo Nonaka umro je prošlog mjeseca. Najstarija živa osoba na svijetu isto je iz Japana, a reč je o Kane Tanaka, ženi kojoj je 117 godina.

Do prije desetak godina, Vatanabe je uzgajao bonsai (japanska tradicionalna umetnost podizanja malih stabala) i izlagao svoje radovije. Završio je poljoprivrednu školu, a zatim se preselio u Tajvan, da bi radio u Dai-Nippon Meiji na plantaži šećerne trske. U Tajvanu je živeo 18 godina. Oženio se sa Micue i imali su petoro djece, naveli su iz Ginisa.

Po završetku Drugog svjetskog rata, Vatanabe se vratio u Niigata i radio je u Vladi prefekture do odlaska u penziju. Uzgajao je i voće i povrće na porodičnoj farmi.

Na pitanje koja je tajna dugog života, Vatanabe ima ovaj savjet: “Ne ljutite se i nastavite da se smijejete“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.