Zabranjen skup na Cetinju u organizaciji Crnogorskog pokreta
Cetinje, Ilustracija

Uprava policije

Zabranjen skup na Cetinju u organizaciji Crnogorskog pokreta

Uprava policije nije dozvolila održavanje javnog okupljanja na Cetinju, u organizaciji Crnogorskog pokreta, koje je bilo planirano da se održi u subotu 15. februara, uz podršku Dukljanske akademije nauka i umjetnosti i Fondacije "Sveti Petar Cetinjski", saopšteno je Uprave policije.

"Postupajući po zahtjevu za održavanje javnog okupljanja koji je podnijet od strane Crnogorskog pokreta policija u skladu sa zakonskim ovlašćenjima nije dozvolila održavanje javnog okupljanja u Cetinju", navodi se u saopštenju UP-a.

Iz Crnogorskog pokreta je ranije saopšteno da skup organizuju kako bi javno iskazali protest protiv "politike oličene u litijama kojima je cilj rušenje ustavnog poretka".

Podsjetimo, Crnogorski pokret večeras organizuje skup u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 19 sati. Oni su pozvali sve građane da im se pridruže na skupu u Nikšiću.

Policija je ranije zabranila "Patriotski skup" na Cetinju u organizaciji Crnogorske kulturne mreže, koji je bio planiran za 13. februar, takođe na Cetinju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.