Lakićević: Građani Kolašina da ne dozvole da budu izmanipulisani
Foto: DPS Kolašin

Lakićević: Građani Kolašina da ne dozvole da budu izmanipulisani

Poštujući vjerski osjećaj svakog građanina i ne željeći da utičem na slobodno izražavanje vjerskih ubjeđenja svakog pojedinca, kao mlad čovjek koji se bori da crnogorsko društvo usvaja standarde modernih evropskih civilizacija, zgrožen sam vandalskim činom skrnavljenja kulturno istorijskih spomenika i tradicije naše države, koji prethodnih dana postaju sastavni dio velikosrpskog folklora u Crnoj Gori, kazao je Nikola Lakićević, odbornik DPS-a u SO Kolašin.

"Takođe, osuđujem devastaciju našeg grada crtanjem trobojki na javnim površinama, fasadama ustanova i drugih objekata, kao i na ogradama mostova. Jednako sam zapanjen fašističkim ispadima, koji se ogledaju u natpisima na javnim površinama, kojima se poziva na smrt crnogorske nacije, a sve pod plaštom zaštite vjere i promocije velikosrpstva u Crnoj Gori", rekao je Lakićević.

Dodajući da učestali ispadi, koji valjda imaju za cilj da zaštite srpske interese u našoj državi, samo prave nemjerljivu štetu Srbima, koji su neodvojivi dio Crne Gore, a njihovi politički i vjerski “zastupnici” su njihovi najveći neprijatelji.

"Apelujem na građane Kolašina da ne dozvole da budu izmanipulisani, da dostojno kao i do sada praktikuju vjeru na mjestima predviđenim za to, a ne da ih zavode političkim interesima oni koji ih pozivaju na ulice i trgove. A organizatorima i izvršiocima farbanja predlažemo da svoj klero-nacionalizam izražavaju devastacijom svojih nekretnina, a ne javnih površina ili farbanjem svoje građevinske mehanizacije, pa će građanima Kolašina mnoge stvari biti jasnije", poručio je Lakićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.