Srbija: 18. država po redu povlači priznanje Kosova
Ilustracija

Još jedan uspjeh državnog vrha Srbije

Srbija: 18. država po redu povlači priznanje Kosova

Do kraja nedelje još jedna država bi trebalo da povuče priznanje nezavisnog Kosova.

To će, ako ne dođe do nepredviđenih promjena, biti 18. zemlja koja je promijenila odluku o priznavanju nezavisnog Kosova, prenosi Sputnjik.

Srpski državni vrh je poslednjih nedelja pritisnut iz zapadnih centara moći da odustane od lobiranje za povlačenje priznanja, a da Priština ukine anticivilizacijsku odluku o taksama na prodaju robe iz unutrašnje Srbije.

Ali predsjednik Srbije Vučić je poručio da je ta politička trampa neprihvatljiva i da se radi o razmjeni: „tante za kukuriku“.

Od proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova (2008. godine) do 2012. godine, 84 zemlje priznale su Kosovo, a od 2014. godine, kada je Ivica Dačić postao ministar spoljnih poslova, 17 država povuklo je priznanje, a sedam je priznalo Kosovo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.