DEMOS: Politički motivi i demonstracija zastrašivanja u slučaju Vujoševića

DEMOS: Politički motivi i demonstracija zastrašivanja u slučaju Vujoševića

Jučerašnja operacija privođenja Sava Vujoševića bivšeg odbornika Skupštine Opštine Bar i predsjednika barskog odbora Demosa po svemu sudeći ima funkciju zastrašivanja građana, saopšteno je iz Demosa.

"Nemajući namjeru da sputavamo akcije policije na osnovu zakonskih propisa, a želeći da se takve akcije odvijaju u kriminogenim sredinama u nažalost duboko kriminalizovanom crnogrskom društvu, hapšenje Vujoševića u akciji velikim brojem policajaca navodi na sumnju da se radi  o drugim motivima.

Neposjedovanje ili neobnovljena dozvola za oružje naslijeđeno od pokojnog oca mogu biti kažnjiva materija, ali ne i razlog za spektakularne akcije privođenja koje pred građanima sprovodi policijska ekipa sa desetak policajaca i nekoliko policijskih vozila", navode iz Demosa.

Dodaju i da barski pravnik Savo Vujošević nikada nije osuđivan i uživa širi ugled poštenog građanina Bara.

"Pratićemo dalje postupanje policijskih organa i tužilaštva, sa ciljem otkrivanja pravih motiva ovog hapšenja, koji u ovom trenutku vode ka aktivnom učešću Sava Vujoševića na litijama kao pravu koje ima kao građanin i vjernik.

Posebno ćemo sagledati motive hapšenja i način izvođenja ove akcije u svijetlu političko-prijetećih izjava Mila Đukanovića učesnicima protesta koje je javno neodgovorno, uvredljivo i agresivno nazvao “pokretom ludaka”", poručuju iz Demosa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.