Krenuli iz Beograda za Podgoricu, 500 km pješke kako bi stigli na litiju 23. februara
Foto:Screenshot

Krenuli iz Beograda za Podgoricu, 500 km pješke kako bi stigli na litiju 23. februara

Četvorica muškaraca krenuli su danas pješke od Beograda do Podgorice i namjeravaju da prevale put pod 500 kilometara kako bi stigli na litiju u glavni grad Crne Gore 23. februara.

Ognjen Maraš (28), Miloš Ajković (26) iz Podgorice, Aleksandar Babić (40) iz Prijepolja i Miroslav Antić (51) iz Zemuna krenuli su danas iz Beograda, od Hrama Svetog Save pješke ka glavnom gradu Crne Gore kako bi se pridružili vjernicima Srpske pravoslavne crkve 23. februara na litiji u glavnom gradu Crne Gore.

Ovo je njihov način da iskažu protest zbog Zakona o slobodi vjeroispovesti koji je usvojen u Crnoj Gori, a protiv kojeg je SPC i dio vjernika.

Njih su ispratili crnogorski opozicioni političari koji su ponovo u Beogradu - lideri bloka Demokratski front, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predsjednik male opozicione stranke Prava Crna Gora Marko Milačić, koji je, inače, svojevremeno, podržavao nezavisnost Crne Gore. Na prethodnim predsjedničkim izborima, Milačić je bio jedan od kandidata i dobio je tek nešto više od 9.000 glasova, prenosi Mondo.rs.

Podsjetimo, nakon usvajanja zakona u Crnoj Gori se posle Božića, u organizaciji Mitropolije Crnogorsko-primorske organizuju protestne litije svakog četvrtka i nedelje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.