BBC traži novog direktora, plata pola miliona eura
Ilustracija

Britanski javni servis

BBC traži novog direktora, plata pola miliona eura

Britanski javni servis započeo je potragu za novim generalnim direktorom, koji bi trebalo da osigura finansijsku i programsku budućnost najvećeg televizijskog servisa na planeti.

Zvaničan konkurs objavljen juče zaista pokazuje koliki sve izazovi čekaju naslednika Tonija Hola.

Osim posvećenosti Bi-Bi-Siju i njegovim javnim ciljevima, zahtjevaju se izuzetne liderske, ali i menadžerske sposobnosti vođenja velike kuće i baratanja velikim budžetima.

Budući generalni direktor takođe će morati da ispuni brojne druge funkcije, prilagođavanje kuće u brzo mijenjajućem svijetu i rješavanje osjetljivih i strateških pitanja.

Iako će uloga direktora zahtjevati da provodi značajan dio vremena u Londonu, direktor će moći da odabere kancelariju u bilo kojem Bi-Bi-Sijevom sjedištu u Ujedinjenom kraljevstvu.

Međutim vrlo su male šanse da će budući direktor prekinuti tradiciju i izabrati da mu kancelarija bude u Glazgovu, Salfordu ili Kardifu, posebno imajući u vidu prednost toga da je u Londonu zbog pregovora sa Dauning stritom o budžetiranju.

Pozicija generalnog direktora dolazi sa platom od 533.000 eura godišnje.

 

Izvor: RTS,BBC,GUARDIAN 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.