Lažna vijest da je umro Ratko Mladić
Mladić

Demantovana vijest

Lažna vijest da je umro Ratko Mladić

Na tviteru objavljena informacija da je preminuo Ratko Mladić. Iako je odmah izazvala veliki broj reakcija, odmah je stigao i demanti iz Haga.

Vijest je na Tviteru najprije objavljena na navodnom nalogu zamjenice premijera BiH i ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković, a prenijela televizija Prva.

Najprije je na tom nalogu navedeno da je dobila informaciju o smrti ratnog komandanta Srba u Bosni i Hercegovini od jednog visokog zvaničnika iz UN, a potom i od ambasadora BiH u Hag. Potom je objavila da joj je tu vijest potvrdio i predsjednik Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu.

Ipak, sumnju budi podatak da je nalog otvoren juče i da ima samo četiri objave.

Da su sumnje bile opravdane potvrdilo se kad je iz njenog kabineta objavljeno da Turković nema Tviter profil.

Vest je odmah izazvala veliki broj reakcija na Tviteru, ali i ostalim društvenim mrežama. Prenijeli su je i mnogi mediji, kao i brojni korisnici Tvitera.

Međutim, ubrzo je i iz Haga stigao demanti, a vijest o smrti Mladića demantovao je i njegov sin Darko. I ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je takođe da Mladić nije preminuo i da je dobio potvrdu iz Haga, prenosi B92.

Nakon toga i na samom nalogu je objavljeno da je lažni i da je vijest izmišljena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.