Brajović i Čavušoglu, foto: Skupština CG

Brajović i Čavušoglu

"Crna Gora predstavlja faktor stabilnosti i mira u regionu"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom.

Brajović je kazao da kontinuiranom razvoju prijateljskih odnosa između Crne Gore i Turske u značajnoj mjeri doprinosi razvijena parlamentarna diplomatija, istakavši da je saradnja u velikom broju oblasti zasnovna na principu uzajamne koristi, ali i međusobnog uvažavanja i poštovanja.

Brajović je istakao da će njegova predstojeća zvanična posjeta Rapublici Turskoj biti prilika da se konkretizuju modeli saradnje između dva parlamenta i najavio da će sa zadovoljstvom prisustvovati i svečanoj proslavi 120 godina od formiranja Velike narodne skupštine Republike Turske, na poziv predsjednika turskog parlamenta Mustafe Šentopa.

Čavušoglu je naveo da Turksa vidi Crnu Goru kao važnog saveznika.

Podsjetio da je Turska davala podršku Crnoj Gori u svim fazama pristupanja NATO-u, jer Crna Gora predstavlja faktor stabilnosti i mira u regionu.

Imajući u vidu odlične političke odnose ministar Čavušoglu je istakao važnost saradnje između dva parlamenta, posebno kroz rad grupa prijateljstva i skupštinskih radnih tijela, koji doprinose daljem snaženju sveukupnih odnosa.

Izrazio je uvjerenje da će predsjedavanje Hrvatske, ali i naredna tri predsjedavanja Evropskom unijom, doprinijeti ubrzavanju integracije Zapadnog Balkana.

Sagovornici su se saglasili da se posjete i kontakti na visokom nivou održavaju zadovoljavajućom dinamikom, a da će njihovo intenziviranje doprinijeti boljem međusobnom razumijevanju i podsticajno djelovati na dalji razvoj odnosa, kako političkih, tako i ekonomskih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.